Per 1 maart wordt Erwin Bomers aangesteld als nieuwe bestuurder bij zorgorganisatie Marga Klompé. Hij volgt daarmee Ad Smeets op die per 1 januari afscheid heeft genomen. Erwin Bomers vormt samen met bestuursvoorzitter Marcel Duvigneau het bestuur van Marga Klompé. Hij ziet ernaar uit om zich in te zetten voor de cliënten en medewerkers van Marga Klompé.

Erwin Bomers was eerder directeur markt bij GGNet en directeur zorgbeleid en patiëntenzorg bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Hij studeerde verpleegkunde in Nijmegen en gezondheidswetenschappen in Maastricht. “Ik ken Marga Klompé als een stabiele, deskundige en warme zorgorganisatie die volop in ontwikkeling is naar de toekomst. Een toekomst waarin innovatie en digitalisering een steeds grotere rol gaat spelen. We moeten de zorg op een andere manier gaan aanbieden om het betaalbaar en toegankelijk te houden. Samen met de medewerkers die in deze coronatijd zo’n enorme veerkracht hebben laten zien, ga ik mij daarvoor inzetten. ‘Voor het beste van elk moment’, dat is wat Marga Klompé drijft en daar lever ik heel graag mijn bijdrage aan.” Aldus Erwin.

Na positieve reacties van adviescommissies met managers, medezeggenschap en bestuur, heeft de raad van toezicht unaniem besloten Erwin te benoemen. Ook bestuurder Marcel Duvigneau ziet uit naar de samenwerking. “De zorg bevindt zich in een dynamische omgeving die grote uitdagingen van ons vraagt. Een structureel tekort aan medewerkers dreigt, terwijl in onze regio de vergrijzing alleen maar toeneemt. Fijn dat we iemand hebben gevonden met een hart voor de zorg die samen met mij en andere zorgorganisaties in de regio een oplossing gaat zoeken voor deze uitdagingen.”

Foto: RTV Slingeland