© Foto: RTV Ideaal

Van 10 januari tot en met eind maart exposeert kunstenaar Marlieke Diks Versteegen met haar schilderijen in het gemeentehuis van Bronckhorst. Ze schildert portretjes, stillevens en bloemen. Haar passie is het schilderen van portretjes, waarbij ze vanwege haar hang naar vervlogen tijden, zich meer toespitst op het schilderen van vrouwen in verschillende tijdperken. Inwoners en bezoekers van Bronckhorst zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de expositie. De collectie is tijdens openingstijden van het gemeentehuis te zien.

Marlieke Diks Versteegen legde 34 jaar geleden haar potlood neer, met de bedoeling het nooit meer op pakken. Totdat ze tijdens een fair van Vive La France in Hummelo in het atelier van Marian Merk kwam. Marlieke vond haar schilderijen prachtig en de stijl van Marian Merk sprak haar erg aan. Het begon weer te kriebelen en na veel wikken en wegen gaf ze zich 5 jaar geleden op voor een proefles, waarbij ze een stilleven met een appeltje moest schilderen. Ze had nooit geschilderd en in het begin voelde het wat onwennig. Een penseel is moeilijker te sturen dan een potlood of een krijtje. Maar gaandeweg ontdekte ze hoe fijn schilderen is en het werken met olieverf. Ze maakt een onderschildering in grisaille om de toonwaarden van donker naar licht te bepalen, hierna schildert ze het portret in kleur.

Met de exposities biedt de gemeente Bronckhorst lokaal kunsttalent een mogelijkheid om zich bekend te maken aan het publiek. Inwoners kunnen op die manier met diverse kunstuitingen kennismaken.

© Foto: RTV Ideaal (archief)