Bij een ernstig ongeluk in het Achterhoekse De Heurne zijn dinsdagavond vijf mensen gewond geraakt. Er zijn twee auto’s op elkaar gereden. Omstreeks 22.15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een frontale aanrijding op de Caspersstraat in De Heurne.

“Een 22-jarige bestuurder uit Winterswijk had vermoedelijk zijn voertuig niet onder controle in de bocht”, laat een woordvoerder van de politie weten aan Omroep Gelderland. Waarschijnlijk reed de man te hard. “De bestuurder kwam op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer in aanrijding met een tegenligger. De bestuurder is met zijn auto door de klap van de aanrijding in de greppel beland.” Meerdere brandweervoertuigen en ambulances,waaronder uit Duitsland,rukten uit voor het ongeval.

De twee voertuigen hadden in totaal zeven inzittenden. De politie laat weten dat vijf van hen gewond naar het ziekenhuis zijn gebracht, waaronder de twee bestuurders. Zij zaten beide bekneld en zijn bevrijd door de brandweer. Het ongeluk gebeurde tussen De Heurne en Aalten. In verband met het onderzoek naar het ongeluk heeft de weg lange tijd dicht gezeten.

© Foto: RTV Ideaal