UPDATE 13-10-2023 21:59 uur: het meisje is overleden in het ziekenhuis.

Een jonge fietsster is vrijdagochtend zwaar gewond geraakt na een aanrijding met een automobiliste op een rotonde in Doetinchem. De fietsster werd onder begeleiding van een trauma-arts met spoed naar het ziekenhuis overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 09.15 uur op de rotonde tussen het Zaagmolenpad en de Energieweg, nabij een middelbare school. De automobiliste kwam vanaf het Zaagmolenpad aanrijden en wilde de rotonde opdraaien, maar ze zag de fietsster op het fietspad vanuit de richting van De Huet over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. Naast de ambulance en politie werd er ook een traumahelikopter ingezet. Deze landde op een terrein in de omgeving.

De fietsster is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen onder begeleiding van de traumarts. Over haar exacte verwondingen is niks bekend. De rotonde was een lange tijd afgesloten voor het overige verkeer, evenals het Zaagmolenpad. De Verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met lokale omroep REGIO8

© Foto: 112Achterhoek-Nieuws.nl