Onder het toeziend oog van de medewerkers, partners geWOONhout en opdrachtgevers (woningcorporaties, beleggers en ontwikkelaars) opende minister Hugo de Jonge maandagmiddag de fabriek van geWOONhout in Wehl. Deze opening betekent een duurzame versnelling van bouwprocessen. Compleet ingerichte, circulaire houten modules rollen hier de assemblage uit voor de woningbouw van de toekomst.

Zo’n 120 gasten over de drempel van de assemblagefabriek geWOONhout. Deze fabriek, uniek in Nederland, assembleert via een geïndustrialiseerde productielijn modules voor seriematige woningbouw met inmiddels zeven HOUTbaar HUIS woontypologieën wordt invulling gegeven aan de vraag van de markt.

Het biedt een oplossing voor de huidige bouwopgave en de stikstofproblematiek, het versnelt bouwprocessen en is ook nog eens erg duurzaam. Het bouwconcept HOUTbaar HUIS wordt in de eigen assemblagefabriek geWOONhout geproduceerd. Hierdoor kan er sneller, innovatiever en duurzamer woningen gerealiseerd worden. Met HOUTbaar HUIS en de geWOONhout fabriek heeft geWOONhout een modulair, kwalitatief hoogwaardig en betaalbaar woonconcept, dat volledig voldoet aan het Bouwbesluit, maar toch flexibel is.  

© Foto: geWOONhout Wehl