In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 oktober kunnen modelspoor liefhebbers en anderen voor de allerlaatste keer hun hart ophalen tijdens het Modelspoor Spektakel van spoorwegmodelbouwvereniging De Seinpaal.

Tijdens dit weekend zijn er meer dan 10 modelbanen te bekijken waaronder de pasgeleden tot On TraXS winnaar van 2022 gekroonde Big Thunder Mountain gebaseerd op de gelijknamige achtbaan in Disneyland Parijs. Verder zijn er diverse gast modelbanen te zien waaronder twee Amerikaanse modelbanen in HO- en N-spoor en een grote Nederlandse modelbaan van modelspoorgroep IJsselland. Verder zijn er modelbanen te zien van leden van de Seinpaal in diverse schalen zoals Z-spoor, TT-spoor en HO-spoor. Het gehele weekend rijden er ook RC vrachtwagens rond die voorzien zijn alle geluids- en verlichting effecten die je maar kunt voorstellen.

Het voorste gedeelte waar het Modelspoor Spektakel plaatsvindt is op zaterdag 22 en zondag 23 oktober van 10:00 tot 17:00 uur gratis toegankelijk. Bezichtiging van het Cactuspark, dat voor jong en oud veel te bieden heeft, kost de normale entree.

Foto: Spoorwegmodelbouwvereniging De Seinpaal