Theo Hek is de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van De Graafschap. De 46-jarige is per direct aangesteld en is de opvolger van Martin Mos, die de rol acht jaar lang vervulde bij de Doetinchemse voetbalclub.

“We gaan mooie tijden tegemoet”, aldus Hek in reactie op zijn aanstelling. Hij stapt in na een seizoen dat De Graafschap afsloot met een tekort van ongeveer een miljoen euro. Investeerders hebben al aangegeven dit gat te dichten, maar hebben daarvoor wel verbeteringen geëist in de organisatie van de Doetinchemmers. Er moet een ‘topsportcultuur’ gaan gelden op stadion De Vijverberg. De 46-jarige Hek is op dit moment algemeen directeur klantgerichtheid bij een drietal bedrijven in de printindustrie, Canon Business Center Noordoost, OSN Nederland en Repromat.

Met Hek als voorzitter kent de raad van commissarissen in totaal vijf leden. Sjoerd Weikamp heeft marketing en communicatie in zijn portefeuille, Loek van der Mark richt zich op de bedrijfsvoering en sales, David Vrijbergen zit als juridische man in de raad van commissarissen en Ivo du Plessis doet dit op het gebied van commercie.

Mos, wiens derde termijn als voorzitter in de zomer van 2024 afloopt, liet eerder al weten open te staan voor vervanging ‘als er een betere kandidaat is’. In 2020 twijfelde de inwoner van Wehl ook al om te stoppen, maar hij besloot door te gaan om de club door de coronaperiode te loodsen. Dat lukte, hoewel er wel zorgen zijn over de financiële situatie van de voetbalclub. Naast het tekort over afgelopen seizoen, werd er vorig jaar ook een verlies geleden van bijna een ton.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)