De Hengelose Auto- en Motorsportvereniging (Hamove) vierde zondag het 85-jarig bestaan. De dag verliep feestelijk tot het noodlot toesloeg. Drie motorrijders kwamen met elkaar in botsing, daarbij raakte één motorcrosser niet gewond, één persoon lichtgewond en een derde ernstig gewond.

Meerdere ambulances rukten uit voor het ongeval aan de Varsselseweg. Ook werd een medisch team ingevlogen met een traumahelikoper. Het slachtoffer is met onbekend letsel met de traumahelikopter naar het Radboudumc in gebracht. Dat een slachtoffer per helikopter vervoerd wordt is uitzonderlijk, doorgaans gebeurt dat alleen bij zeer zware verwondingen.

”We hopen dat hij snel herstelt en wensen hem en naasten het allerbeste”, zegt voorzitter Fred Versteege. Het was gewoon een ongeluk, vertelt hij tegen De Gelderlander. ”Het gaat zo snel, iedereen zit dichtbij elkaar omdat ze willen inhalen. Het is motorsport, risico hoort erbij. Dit wil niemand, maar het gebeurt gewoon.” Versteege is vol lof voor de EHBO’er die ‘perfect hebben gehandeld’. Ze verleenden direct hulp en plaatsten een scherm voor het ongeval, zodat het aan het zicht van de ruim 750 man publiek werd onttrokken.

Foto: RTV Ideaal (archief)