Musea en andere organisaties met een maatschappelijke functie vervullen een belangrijke rol in onze gemeenschap. En ze hebben het, zeker na twee jaar corona, niet gemakkelijk als het gaat om financieel rond te komen. De Rabobank heeft daarom het initiatief genomen een deel van de gebouwen waarin ze zijn gehuisvest te helpen verduurzamen met de actie Verduurzamen Maatschappelijke Gebouwen.

Ook Stichting Zelhems Erfgoed heeft in het kader van deze landelijke actie een aanvraag ingediend voor zonnepanelen op Museum Smedekinck en is tot winnaar uitgeroepen. Dat betekent dat de Rabobank de helft van de kosten van aanschaf en installatie van 30 zonnepanelen voor haar rekening neemt. Begin mei heeft de Rabobank de cheque uitgereikt.

“We zijn hier bijzonder blij mee, zeker nu de kosten van gas en elektriciteit torenhoog zijn. Bovendien dragen we hiermee ons steentje bij aan de maatschappelijke opdracht om zuinig met energie om te springen”, aldus secretaris Ben Radstake van Stichting Zelhems Erfgoed. “We hopen dat de panelen deze zomer geïnstalleerd kunnen worden zodat we vanaf komende herfst er al van kunnen profiteren.”

Foto: Museum Smedekinck