Music Stages presenteert Dido en Aeneas: een nieuwe productie van één van de mooiste barokopera’s aller tijden live in Zutphen, Veere en Utrecht op vrijdag 1 tot en met zondag 3 oktober 2021. Met het Nationaal Jeugdkoor, orkest en vooruitstrevende makers van nu creëert Music Stages (het Amsterdamse muziekproductiehuis ontstaan vanuit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest) een eigentijdse opera die niet alleen muziekliefhebbers maar ook een nieuwe generatie publiek zal boeien.

Stage director Peter Leung en de talentvolle componiste Meriç Artaç werken voor het eerst samen om het eeuwenoude verhaal te herinterpreteren. Sopraan Irene Verburg vertolkt Dido, de jonge danseres Amber van Steeg van De Nationale Balletacademie vertolkt haar jonge alter ego, de jonge talentvolle tenor Steven van der Linden zingt Aeneas en de Britse sopraan Elisabeth Hetherington de rol van Belinda. Overige solo’s worden ingevuld door talentvolle zangeressen uit de Nationale Koren. Over de online première op 1 mei 2021 schreef Theaterkrant: “Een online opera met een gouden randje”.

Dido en Aeneas gaat op 1, 2 en 3 oktober 2021 live in Hanzehof in Zutphen, Grote Kerk in Veere en Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Foto: Emelie Schäfer