InHuis Steungezinnen heeft haar 100e gezin mogen verwelkomen. Het vrijwilligersproject van Yunio, waarbij kinderen uit een overbelast gezin een paar uur per week gezellig meedraaien in een steungezin, loopt al ruim 3 jaar in 7 Achterhoekse gemeenten. Doordat kinderen er één keer per week even niet zijn, hebben overbelaste ouders de tijd voor zichzelf. Waardevolle tijd die ouders inzetten om op adem te komen of aan zichzelf te werken.

InHuis Steungezinnen is actief in de Yunio gemeenten Winterswijk, Berkelland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Bronckhorst, Aalten en Doetinchem. Dat zich nu al 100 steungezinnen hebben aangemeld, is boven verwachting. “Het naoberschap in de Achterhoek is zo goed zichtbaar in dit project”, vertelt projectcoördinator Sietske van Fulpen. “Het is echt bijzonder te zien dat zoveel gezinnen iets willen betekenen voor andere gezinnen op deze manier.” Sietske ondersteunt samen met coördinator Dianne Siemerink de deelnemende steungezinnen. Dianne is eveneens bevlogen over het project. “Een kind knapt echt op van aandacht en vergeet deze positieve aandacht niet.

”Steungezinnen worden begeleid door de 2 coördinatoren van Yunio. In overleg worden gezinnen dan bij elkaar gebracht voor een kennismakingsgesprek. “Want,” zo vertelt Sietske, “een goede klik tussen het vraag- en het steungezin is heel erg belangrijk. Het moet goed en vertrouwd voelen voor beide partijen, dat is dé basis voor een goede InHuis-koppeling.”

Het project InHuis Steungezinnen voorkomt dat kleine problemen uitgroeien tot grotere. De inzet van een Steungezin is voor één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Yunio is opzoek naar meer Steungezinnen. Iedereen die interesse heeft kan contact opnemen met Dianne Siemerink of Sietske van Fulpen via inhuissteungezinnen@yunio.nl of bel naar 06-82656113/06-82063319.

Foto: Yunio InHuis Steungezinnen