Bezoekers verplaatsten zich dit weekend per fiets tussen de podia in Halle-Heide tijdens de eerste editie van Op ’t Arf in de Hiet. Initiatiefnemers Maria en Bernard Lucassen raakten geïnspireerd door Oerol op Terschelling en zagen in de festivalloze zomer ruimte voor het nieuwe cultuur- en muziekevenement.

Bij het Heidehuus stonden onder meer foodtrucks en een markt van streekproducten, terwijl boerenerven in de omgeving dienst deden als podium. Erik Knoef, onderdeel van het muzikale cabaretduo ‘Één en Ander’, is enthousiast over Op ’t Arf in de Hiet. “Het geeft wel een festivalgevoel”, zegt Knoef over het rondtrekkende publiek. “Je ziet overal groepjes mensen die onderweg zijn. Dat is echt wel geweldig, dat voelt als een festival, een klein Oerol zeg maar.”

Of het festival in Halle-Heide een blijvertje is, is voor organisator Lucassen nog niet duidelijk. Hoewel er geen verlies is gemaakt, had hij graag meer bezoekers dan de ongeveer 250 gezien. “Dit biedt wel toekomstperspectief en we hebben het draaiboek al klaar”, zegt de organisator. “Maar pas als ik acht medewerkers heb die zich met de organisatie bemoeien, ga ik door.”

Foto: REGIO8