© Foto: Het Land van Jan Klaassen / Robin Strikkeling

Maandagmorgen is de plaatsing begonnen van een nieuw reusachtig speeltoestel in Kinderpretpark Het Land van Jan Klaassen. Dit project spreekt tot de verbeelding van kinderen en stimuleert om op een avontuurlijke ontdekkingstocht te gaan in de buitenspeeltuin.

Het royale speeltoestel heeft een omvang van 9 bij 14 meter en een maximale hoogte van 6,5 meter. Drie torens, gemaakt van duurzaam Robinia hout, komen tot hun recht in de bosrijke omgeving van het park. Verdere thematisering wordt doorgevoerd met de ‘vrienden van Jan Klaassen’ bekend bij de kinderen vanuit het poppentheater.

Het hart van dit speeltoestel is de boerderijwinkel, voorzien van kassa en speelkeuken. Vanuit hier ga je via een vlonder naar de torenkamer op 5 meter hoogte. In dezelfde straat vind je de 6,5 meter hoge familieflat waar je kunt genieten van uitzicht over het park, glijden van de glijbaan of maak de oversteek door het 3 meter lange tunnelnet.

Met Pasen gebruikt de paashaas hem om alle paaseieren te verstoppen. Dan vindt ook de opening plaats van het nieuwe speeltoestel.

Meer foto’s in ons fotoboek