Vanaf december 2023 geldt een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer van Arriva in Gelderland. Ze voeren wijzigingen door op een aantal lijnen. In Oost Gelre blijft de dienstregeling zo goed als gelijk aan de regeling die er nu is.

Op werkdagen en in de weekenden gaan er in de avonduren extra bussen rijden op lijn 73 (Enschede – Groenlo – Winterswijk) en 74 (Enschede – Groenlo – Lichtenvoorde – Doetinchem). Dit zorgt voor een betere verbinding van en naar Enschede. In de huidige situatie rijden deze lijnen alleen op werkdagen overdag. Doordat lijn 74 straks ook via station Lichtenvoorde-Groenlo rijdt, vervalt lijn 470.

Lijn 72, die busstation Groenlo verbindt met Neede, krijgt in beide richtingen 2 busritten minder. Op dit moment rijden er op werkdagen extra bussen voor medewerkers van werkleerbedrijf Fijnder in Groenlo. Door het minimale gebruik hiervan vervallen deze 2 ritten. Deze reizigers kunnen straks een half uur eerder of later reizen.

Buurtbus lijn 191 krijgt nieuwe haltes in Lichtenvoorde. Het gaat om 4 extra plekken voor reizigers op de route tussen Ruurlo en Aalten. Dit gaat om plekken bij het gemeentehuis, het Swite terrein, het Marianum en de Hamalandhal. Bij deze haltes komen alleen haltepalen. De buurtbus is een kleine bus voor 8 personen die een vaste route rijdt.

© Foto: RTV Ideaal