Door de Oude IJssel meer te betrekken bij de binnenstad en de beleving van water in en bij de stad te vergroten, wordt de binnenstad aantrekkelijker. Samen met bewoners, ondernemers, de gemeente en het Waterschap heeft het projectteam ‘Oude IJssel’ een nieuwe inrichting voor het gebied ontworpen. Het hele plan wordt in fasen uitgevoerd met als doel om voor de zomer van 2022 helemaal klaar te zijn.

Naast de landschappelijke aanpassingen en herinrichtingen, werkt Doetinchem ook op andere manieren aan de aantrekkelijkheid van de stad. Met behulp van een subsidie van de Europese Unie en in aanvulling op het Wifi-netwerk in de binnenstad, is een Wifi-netwerk rond de Oude IJssel opgezet. Bezoekers van de binnenstad kunnen gratis gebruik maken van het netwerk ‘WIFI4EU’.

Begin 2022 wordt het gebied langs de Oude IJssel aangepast en wordt de oversteek tussen de Wijnbergseweg en de Waterstraat via de fietsbrug aangepast. Al deze werkzaamheden zijn naar verwachting voor het zomerseizoen van 2022 afgerond.

Foto: Totaalplan Oude IJssel