De nieuwe leden van het kinderparlement, die eind oktober zijn benoemd, overlegden op 22 november voor het eerst met elkaar. Dit gebeurde digitaal vanwege de huidige coronasituatie. De vergadering stond vooral in het teken van elkaar beter leren kennen. Jeugdburgemeester Lisa en burgemeester Marianne Besselink leidden het overleg.

Na het voorstelrondje vroeg burgemeester Besselink de kinderen om aan te geven wat hun speerpunten voor de komende tijd zijn en hoe gemeente Bronckhorst daar de komende tijd inhoudelijk mee aan de slag kan. Verder werd er nog gesproken over een vraag die de jeugdburgemeester had gekregen. Dit ging erom of het kinderparlement denkt dat het buddy to buddy project, wat nu voor volwassenen is gestart, ook voor kinderen fijn kan zijn. Bij dit project krijg je een buddy/maatje toegewezen die samen met jou dingen gaat ondernemen. De kinderen van het kinderparlement denken dat de meeste kinderen wel vriendjes/vriendinnetjes hebben, maar als het nodig is willen zij wel kijken hoe het kinderparlement kan helpen. Dit wordt teruggekoppeld aan buddy to buddy.

Tot slot beantwoordde burgemeester Besselink nog verschillende vragen van de kinderen over haar werk als burgemeester van gemeente Bronckhorst.