© Foto: RTV Ideaal (archief)

De gemeente Berkelland heeft een nieuwe onderscheiding voor de jeugd: het Berkellands Jeugdlintje. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Volwassenen die zich jarenlang vrijwillig inzetten voor de samenleving kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding, ook wel genoemd een ‘lintje’. In de gemeente Berkelland wonen ook kinderen en jongeren die zich belangeloos inzetten voor anderen. Dit doen zij bijvoorbeeld met een bijzondere prestatie of een goed initiatief en daar is de gemeente Berkelland trots op.

Vanaf nu kan de gemeente deze kinderen en jongeren van 8 tot 23 jaar in het zonnetje zetten met het Berkellands Jeugdlintje. ”De jeugd heeft de toekomst en hopelijk motiveert het Berkellands Jeugdlintje ook andere kinderen en jongeren om iets goeds te doen voor de samenleving” aldus het college.

De burgemeester reikt volgend jaar voor het eerst het Berkellands Jeugdlintje uit. Een onafhankelijke jury beoordeelt de voordracht en beslist welke voorgedragen kinderen en/of jongeren het Berkellands Jeugdlintje ontvangen. De feestelijke uitreiking is jaarlijks rond of op de dag van de Lintjesregen. Volgend jaar is dat op vrijdag 26 april.

© Foto: RTV Ideaal (archief)