De gemeenteraad van Berkelland heeft ingestemd met de bouw van een nieuwe sporthal op locatie De Meene in Ruurlo. Ondanks dat de binnensportverenigingen van Ruurlo het er niet mee eens zijn zal de nieuwe sporthal bij het zwembad worden gebouwd.

Dinsdagavond viel er tijdens de raadsvergadering een definitief besluit aldus REGIO8. Het voorstel van het college werd met een ruime meerderheid aangenomen. Alleen de fracties van OBL (Daalwijk, Van de Steeg en Winters), GroenLinks en Burgerpartij Berkelland stemden tegen. Meest opvallend was dat de nieuwe partij van Morsink en Van der Holst, Boer Burger Bedrijf Lokaal, voor het voorstel stemde, in tegenstelling tot de voormalig fractiegenoten van OBL. Fractievoorzitter Marcellino Kropman (VVD) probeerde de raad te verleiden om toch nog een keer de huidige locatie te onderzoeken, maar daarvoor kreeg hij opnieuw geen meerderheid.

Verantwoordelijk wethouder Arjen van Gijssel (CDA) is blij dat er nu eindelijk een heldere locatie keuze is, dat de gemeenteraad een krediet beschikbaar stelt en dat men in Ruurlo aan de slag kan. Hij zal er alles aan doen om het komende proces in goede banen te leiden.

Foto: REGIO8 (archief)