Inwoners met vragen over werk en inkomen kunnen vanaf 1 oktober 2021 terecht bij de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. De gemeenten worden daarmee een nog bredere toegangspoort voor inwoners die ondersteuning zoeken.

Op dit moment zijn de gemeenten al de ingang voor vragen op het brede terrein van zorg en ondersteuning. Zo zijn de gemeenten en de sociaal teams voor inwoners al het aanspreekpunt op het gebied van Wmo, huishoudelijke hulp, Jeugdhulp of andere vormen van ondersteuning. Vanaf 1 oktober 2021 komt daar werk en inkomen bij. Op dit moment is de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) de plek waar deze vragen binnenkomen.

Met deze nieuwe werkwijze willen de gemeenten hun inwoners nog beter van dienst zijn. Zo is het voordeel dat inwoners in principe maar op één plek hun hele verhaal hoeven te vertellen. In deze nieuwe werkwijze blijft SDOA de organisatie op het gebied van werk en inkomen. Inwoners die al ondersteuning krijgen vanuit SDOA, behouden hun rechtstreekse contact. Die werkwijze en dienstverlening veranderen niet.