© Foto: Erik-Reuterink (archief)

In de modder van het Belgische Gavere heeft de Zelhemse veldrijder Joris Nieuwenhuis dinsdag tijdens de Wereldbeker hoge ogen gegooid. De Achterhoeker eindigde mét een gebroken vinger op een vierde plek, na een felle strijd met de Brit Tom Pidcock. Eerder deze maand won Nieuwenhuis in het Italiaanse Val di Sole zijn eerste wedstrijd in de wereldbeker.

“Ik kijk met een goed gevoel terug op de Gavere, ik reed er nooit echt goed”, aldus Nieuwhuis een dag na de modderige strijd. “Vooraf was ik huiverig door rugproblemen die ik heb gehad, maar ik voelde mij dit keer vanaf het begin goed.” De Zelhemmer reed, na een goede start, een lange tijd op de derde plek. Ondanks de zware ondergrond lag de snelheid van de Achterhoeker hoog en lukte het een lange tijd een podiumplek vast te houden. Pidcock wist na een lange inhaalrace Nieuwenhuis alsnog te bereiken in het zicht van de finish. “De laatste vijfhonderd meter voelde ik dat ik een lekke band had”, zegt Nieuwenhuis.

Opvallend is dat Nieuwenhuis de race uitreed met een scheurtje in zijn vinger, nadat hij met zijn hand tegen een paal aan was gekomen. “Mijn vinger is nog wel dik, als ik een verkeerde beweging maak doet het pijn”, aldus Nieuwenhuis. Ondanks dat hij een gespalkte vinger heeft, rijdt Nieuwenhuis vandaag de Superprestige in het Belgische Heusden-Zolder, morgen de Superprestige in het Belgische Diegem en 30 december de Wereldbeker in het Nederlandse Hulst.

De veldrijder van de ploeg Baloise-Trek Lions lijkt zich dit jaar steeds meer te kunnen meten met de wereldtop, nadat hij vorig jaar de keuze maakte voor het veldrijden. Hij staat nu vierde in het klassement van de wereldbeker, begin deze maand won hij voor het eerst een wedstrijd. “Het gaat super goed, ik heb echt stappen gemaakt”, aldus Nieuwenhuis. “Ik hoop dat ik volgend jaar met het klassement mee kan doen voor de winst.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: Erik Reuterink (archief)