Wielrenner Joris Nieuwenhuis uit Zelhem komt dit winterseizoen niet in actie in het veldrijden. In overleg met zijn ploeg, Team DSM, is besloten het seizoen over te slaan om zich voor te bereiden op onder meer de voorjaarsklassiekers op de weg.

“Het is een moeilijke keuze geweest, maar het voelt als de goede beslissing en als een opluchting om hem te nemen”, laat de 25-jarige wielrenner uit Zelhem weten. Nieuwenhuis kampte de afgelopen periode onder meer een coronabesmetting, waardoor hij niet in goede vorm is gekomen voor het veldrijden. Ook heeft de Zelhemmer last van rugklachten. Hij spreekt van een rationele keuze, hoewel zijn fysieke situatie volgens de ploeg wel weer de goede kant opgaat: “We nemen de tijd om ons voor te bereiden op het wegseizoen volgend jaar.”

Team DSM-ploegleider Rudi Kemna laat weten achter de beslissing te staan: “Om de druk weg te nemen, hebben we samen besloten Joris de tijd te geven die hij nodig heeft om weer volledig in conditie te komen en zijn seizoen in dit stadium af te sluiten, zodat we samen op een goede manier kunnen bouwen aan onze doelen in de voorjaarsklassiekers op de weg in 2022.”