Woensdagavond was de online nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst. Opnieuw kon dit jaar de jaarlijks drukbezochte nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Inwoners en geïnteresseerden konden via een livestream op de website van de gemeente Bronckhorst en via IdeaalTV de receptie volgen.

Burgemeester Besselink mocht namens het college de presentatie verzorgen en dat samen met ras-Achterhoeker en presentator Frans Miggelbrink. Samen blikten zij terug op het afgelopen jaar in Bronckhorst en werd vooruit gekeken naar 2022 en verder. Wethouder Evert Blaauw maakte de vrijwilliger van het jaar bekend en huldigt de kampioenen van 2021.

Vrijwilligersgroep Achterhoeks Planetarium Olthof mocht de titel ”Vrijwilliger van het jaar 2021” in de wacht slepen. inds 2010 zet deze vaste groep vrijwilligers zich in voor het Achterhoeks Planetarium. De groep vrijwilligers houdt zelf het Planetarium in stand en zorgt voor het benodigde onderhoud. Daarnaast geven de vrijwilligers met grote regelmaat educatieve rondleidingen aan de vele bezoekers van het Planetarium. Dit doen ze met veel enthousiasme en geheel belangeloos.

Kijk hieronder de nieuwjaarsreceptie terug.