Wethouder Van Zeijts opende maandagmiddag de Zadenbibliotheek Onder het motto ‘tegels eruit, zaadjes erin’ voor een meer bloem- en kruidenrijk Lochem. Bij de Bibliotheek in Lochem ‘wipte’ wethouder Henk van Zeijts een aantal tegels rondom de Bibliotheek, om daarna enkele zaadjes te planten.

Dit was het startsein van de officiële opening van de Zadenbibliotheek in Lochem. Het NK tegelwippen is een landelijk initiatief voor een groenere leefomgeving. In Nederland hebben we steeds vaker met problemen te maken zoals hittestress en wateroverlast omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Meer groen gaat dit tegen. Graafschap bibliotheken is blij dat zij met een heuse Zadenbibliotheek hier een bijdrage aan kunnen leveren.

De Bibliotheek in Lochem, Gorssel en Warnsveld is vanaf 21 maart dé plek waar je terecht kunt voor gratis zaden en stekjes want deze locaties zijn een officiële zadenbibliotheek. Een zadenbibliotheek is een plek waar je kosteloos zaden kunt lenen en ruilen. Elke zadenbieb zal een wisselend assortiment zaden hebben. Als je zaden leent, zaai je ze in je tuin, broeikasje of balkon. Van de planten die opkomen, laat je de mooiste plant bloeien én zaad maken. Dit zaad kun je drogen, verzamelen en weer naar de Bibliotheek brengen. Zo kun je andere mensen blij maken met dit zaad.

Foto: RTV Ideaal

Meer foto’s in ons fotoboek