© Foto: Politie

De politie heeft een tweede man aangehouden, die ervan wordt verdacht dat hij betrokken was bij de dood van Tonny ter Horst in Terborg in 2000. Het gaat om een 53-jarige man uit Didam, die nu vastzit en wordt verhoord. Eerder werd al een 50-jarige man uit Doetinchem opgepakt, zo bericht Omroep Gelderland.

De politie bracht de onopgeloste moord op Tonny vorige maand opnieuw onder de aandacht. In een speciale uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht, die werd uitgezonden vanuit Terborg, riep de politie iedereen die iets wist over de zaak op zich te melden. Enkele weken na de uitzending hield de politie de eerste man aan, nu is een tweede arrestatie verricht. Meer informatie kan de politie nog niet delen.

Tonny kwam op 34-jarige leeftijd om het leven toen hij twee mannen tegen het lijf liep die vluchtten na een mislukte overval. Tonny ging die avond, nadat hij op bezoek was geweest bij zijn broer en zus, nog even langs bij zijn buurman, die een coffeeshop in zijn woning runde. Die coffeeshop werd overvallen door twee mannen. De overval mislukte en de daders namen de benen. Tijdens hun vlucht kwamen ze dus Tonny tegen en schoten hem neer. Hij overleed ter plekke.