© Foto: REGIO8

Bennie Jolink heeft vorige week op social media een oproep uitgedaan tegen de groeiende polarisatie in de samenleving. De zanger van Normaal reageerde daarmee op de ontregelende acties op snelwegen in Nederland en de kritiek dat hij niet meer achter de boeren zou staan.

“Dat is absoluut niet waar!”, aldus Jolink in een bericht op Facebook. “Mijn beide opa’s waren boer en de meeste familie ook. Ik ben opgegroeid op boerderijen. Het gaat mij heel erg aan het hart hoe moeilijk de boeren het gaan hebben. Maar niet alleen de boeren, de hele wereld gaat moeilijke tijden tegemoet.” Volgens Jolink moet iedereen, ‘met z’n allen’, daar wat aan gaan doen: “We moeten er mee ophouden om met groepen tegenover elkaar te gaan staan en voor de eigen groepering tegen “de anderen” oorlog te voeren. Of elkaar op (A)sociale media af te maken.”

Vorige week werden op verschillende plekken snelwegen geblokkeerd. Op meerdere plekken werd daarbij materiaal in brand gezet. “We moeten ons nuchtere verstand gebruiken en dat doen wat het verstandigst is”, is de boodschap van de zanger uit Hummelo. “Dus asbest en andere rotzooi in brand steken, wegen blokkeren en mensen opstoken, lost niks op. We moeten ten allen tijde in discussie blijven, geweld lost niks op.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8