Op zondag 6 februari 2023 wordt traditiegetrouw in Braamt, dat tijdens carnaval Nöttedarp heet, weer de eerste carnavalsoptocht in de regio gehouden.

Vanaf 13.11 uur trekt een bonte stoet onder leiding van prins Moreno de eerste en jeugdprinses Jamie de eerste door de straten van Braamt. De parade bestaat uit wagens, groepen, paren, enkelingen en een speciale jeugdklasse. Naast de deelnemers wordt er ook dit jaar weer een groot aantal toeschouwers verwacht. Op vrijdag voorafgaand aan het Braamtse carnaval brengt prins Moreno samen met zijn adjudanten Rick Kinnaer en Nick Arendsen een bezoek aan de basisschool, de peuterspeelzaal, de dagopvang en de ouderen en zieken. De eerste dag wordt afgesloten met het wagenbouwersbal, dat begint om 21:11.

Op zaterdagmiddag wordt het blagenbal gevierd, waar jeugdprinses Jamie de scepter zwaait. De feestavond begint om 20.11 uur. Op de zondagmorgen om 10:41 uur wordt de commandeur bekend gemaakt bij het carnavalsmonument. Aansluitend aan de optocht wordt er feest gevierd in de residentie MFA ‘de Braempt’, waar ook de prijsuitreiking van de optocht zal plaatsvinden. Maandag vanaf 14.11 uur vindt het maatjeshappen plaats. De carnaval wordt afgesloten met het pop verbranden op het dorpsplein.

De muzikale omlijsting van het gehele weekeind is in handen van diverse DJ’s en de feestband Dreamcast. Carnaval in Nöttedarp wordt dit jaar gevierd onder het motto ‘Wi-j blieven positief’.

© Foto: Carnavalsgroep ‘de Moate’