Wielerkoers Olympia’s Tour komt eind maart twee dagen door de Achterhoek heen. De derde etappe leidt de wielrenners van het Drentse Gieten over 170 kilometer naar Ruurlo, een dag later is de start in Neede.

De ritten in de Achterhoek vinden op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart plaats. Op zaterdag is in Neede ook nog een ploegenpresentatie op het Vlearmoesplein. Het is voor het eerst sinds 2016 dat Olympia’s Tour door de Achterhoek heen komt. Toen was Gendringen voor de achtste keer in de geschiedenis de finishplaats van een etappe in de koers. De eerste editie van de etappekoers werd in 1909 gereden. In het verleden hebben onder meer profs als Servais Knaven, Danny Nelissen, Thomas Dekker, Lars Boom en Dylan van Baarle Olympia’s Tour gewonnen.

“Dit deel van Gelderland ademt al decennia lang wielrennen”, laat Thijs Rondhuis namens de organisatie weten over het koersen in de Achterhoek. “De ritten van en naar de regio geven ons bovendien de kans om enkele heuvels in het rittenschema op te nemen voordat er op de slotdag in Limburg opnieuw geklommen moet worden. Er is kans op waaiervorming en op de smalle wegen rond Ruurlo en Neede is het sowieso zaak om goed van voren te rijden.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)