Omroep Gelderland toert door de provincie met een grote verkiezingsbus met daarin een mobiele studio. Lokale- en streekomroepen verzorgen hierin, verspreid over 51 gemeenten, livestreams die in het teken staan van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. De verkiezingsbus stopt op 15 februari in Lochem en op 16 februari in Zelhem. Samen met RTV Ideaal zal er dan in de middag een debat plaatsvinden.

Van Ede, Tiel, Doetinchem, Apeldoorn tot Nijmegen en Arnhem: overal is de bus te zien. Vanuit de bus worden gevarieerde livestreams gemaakt die online te zien zijn. Elke lokale omroep verzorgt een inhoudelijk debat over issues die spelen, zodat inwoners goed geïnformeerd hun stem kunnen uitbrengen op 16 maart. ”Omroep Gelderland maakt tijdens de verkiezingstour ook wekelijks een live tv-uitzending in de grote steden van onze provincie. In elke uitzending van GLD Stemt maken we de balans op van de beloftes die gemeenten in die regio vier jaar geleden hebben gedaan” aldus Marouchka Weulen-Kranenbarg.

Stem op 15 en 16 februari af op IdeaalTV, de Facebookpagina van Radio Ideaal en volg het debat! Ook via Radio Ideaal zullen er gedurende de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen uitzendingen zijn waarin de lijsttrekkers aan het woord komen.

Foto: Omroep Gelderland