Veertig ondernemers in het centrum van Doetinchem hebben vrijdag een brief gestuurd aan de gemeente omdat ze het niet eens zijn met de locatiekeuze voor het hoofdpodium van The Passion. De ondernemers zeggen afgelopen week te zijn overvallen met het nieuws over de voorgenomen plek. Dit schrijft REGIO8.

“Wij zijn het niet eens met de voorgenomen locatie, omdat door deze locatie onevenredig veel ondernemers worden gedupeerd”, zo valt in de brief te lezen. Het gaat om ondernemers uit de Heezenstraat, Catharinastraat, Catharinaplein, Nieuwstad en het Simonsplein in het centrum van de stad. Door de plaatsing van het hoofdpodium worden de Heezenstraat en Catharinastraat vanuit het Simonsplein volledig afgesloten. De KRO-NCRV, de organisatie van The Pasion, liet in november al weten geen publiek toe te staan in de binnenstad tijdens het evenement vanwege de coronamaatregelen. Normaal gesproken komen er duizenden bezoekers af op het muzikale paasevenement.

Volgens de ondernemers zijn er betere locaties beschikbaar in Doetinchem, waardoor het niet nodig zou zijn om complete winkelstraten af te sluiten. “Gezien de belangen die op het spel staan moet de beslissing nog eens goed worden overwogen”, aldus de ondernemers. “En dat er zeker overleg met gedupeerden aan vooraf dient te gaan.” Mocht de gemeente bij de huidige podia locaties blijven, dan willen de ondernemers verdere juridische stappen ondernemen.

Foto: KRO-NCRV