Na de Gedeputeerde Staten in het Provinciehuis in Arnhem, en het gemeentehuis in Doetinchem was het donderdagavond de beurt aan de Bronckhorster politiek om te luisteren naar bezorgde inwoners van Nieuw-Wehl. Corrie in ’t Hout sprak namens de werkgroep tijdens de politieke avond in over de problemen tijdens de proef met de landbouwsluis in Laag-Keppel.

De bezorgde inwoners van Nieuw-Wehl hopen betrokken te worden bij verdere gesprekken over de landbouwsluis, maar dit is tot op heden nog niet het geval geweest. Tijdens de tweede landbouwsluis-proef werd de rustige Doesburgseweg in één klap een drukke sluiproute, wat leidde tot gevaarlijke verkeerssituaties. “Als onze poort bij huis maar half open stond, werd ik al onrustig over waar de hond of de kinderen waren”, liet een bezorgde buurtbewoner Harmen Vreman eerder in Arnhem weten. “Het is maar vijf meter of ze lopen al op straat waar de auto’s voorbijrazen.”

De werkgroep hoopt dat hun straat wordt meegenomen bij de gesprekken die de provincie gaat houden met de verschillende klankbordgroepen. “De verkeersproblemen tussen Zutphen en de A18 zijn een regionaal probleem”, aldus In ’t Hout.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

©️ Foto: REGIO8