Verdediger Jan Lammers stapt van TOP Oss over naar De Graafschap. Na Lion Kaak, Alexander Büttner en Siem de Jong is het de vierde voormalig Superboer die deze zomer terugkeert op het oude nest.

“We halen Jan binnen als meer ervaren vervanger van Milan Hilderink”, aldus technisch manager Peter Bijvelds van De Graafschap. De negentienjarige verdediger uit Steenderen bewandelt de omgekeerde route en speelt komend seizoen op huurbasis bij TOP Oss. “Jan zal een geduchte concurrent vormen voor de aanwezige verdedigers”, verwacht Bijvelds. “Bijkomend voordeel is dat hij zijn De Graafschap-hart heeft laten spreken en dat hij alles in staat zal stellen om de club op een hoger niveau te brengen.”

De 27-jarige verdediger uit Zevenaar was het afgelopen seizoen basisspeler bij TOP Oss, ook de oude club van middenvelder Kaak. Lammers doorliep in het verleden de jeugdopleiding van De Graafschap en maakte ook zijn debuut in het betaald voetbal voor de Doetinchemse voetbalclub. Hij vertrok in de zomer van 2017 naar RKC Waalwijk, van daaruit stapte hij over naar het Indonesische FC Borneo, waarna hij in Oss terugkeerde op de Nederlandse velden.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8