Tijdens Orange the World kleuren de RK Calixtuskerk in Groenlo en de Werenfriduskerk in Zieuwent oranje. Daarmee vraagt de gemeente Oost Gelre van 25 november tot en met 10 december aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Van zaterdag 25 november tot en met zondag 10 december wordt er ook in Oost Gelre aandacht voor Orange the World gevraagd. Dit is een wereldwijde actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes waaraan we ook dit jaar meedoen. Bibliotheek Oost Achterhoek, Filmhuis Het Doek, de GGD Noord- en Oost-Gelderland, vrouwenorganisatie de Soroptimisten, scholengemeenschap Marianum en andere organisaties stelden hiervoor samen met de gemeente een programma op.

Tijdens deze 16 dagen van actie zijn over de hele wereld gebouwen oranje verlicht en zijn er activiteiten. Het is een van de manieren om mensen bewust te maken dat geweld tegen vrouwen en meisjes nog steeds voorkomt. Op straat, in het openbaar vervoer, op sportclubs, op festivals. Dit jaar is ‘Veilig, overal en altijd’ het thema van de actie.

© Foto: Orange the World