© Foto: Museum Zelhem in Oorlogstijd

Na de winterperiode staat de heropening van het Museum Zelhem in oorlogstijd weer voor de deur. Op 7 april aanstaande tussen 13:30 en 16:30 uur zullen de deuren opnieuw opengaan voor het publiek. Bij de heropening zijn ook weer een aantal bijzondere objecten uit de oorlogsjaren te zien.

Bert Schieven, de amateurhistoricus en conservator van het ZIOT-museum, speelt een sleutelrol in het verzamelen van bijzondere objecten met historische waarde uit de oorlogsjaren. Schieven, heeft de afgelopen periode opnieuw een aantal objecten ontvangen. Vaak van nabestaanden van mensen die de oorlogsjaren hebben meegemaakt. Deze objecten vertellen verhalen van moed, doorzettingsvermogen en verlies tijdens de oorlogsjaren in de geschiedenis van Zelhem. Van persoonlijke bezittingen tot zeldzame documenten, de nieuwe toevoegingen aan de collectie beloven bezoekers een dieper inzicht te geven in het leven tijdens de oorlogsjaren.

”Elk object draagt een uniek verhaal met zich mee, en het is onze taak om die verhalen te bewaren en te delen, zodat de volgende generaties kunnen begrijpen en waarderen wat er is gebeurd” aldus Bert Schieven. ”Het is een herinnering aan de waarde van geschiedenis en de noodzaak om deze levend te houden voor toekomstige generaties” benadrukt Schieven.