Donderdag werd het Kerkplein in Gendringen officieel geopend door de wethouder Ria Ankersmit en Han Ribbers van hoofdaannemer Hoornstra. Het Kerkplein heeft een complete metamorfose ondergaan. Samen met het centraal gelegen woonzorgcentrum De Oevelgunne, zou je kunnen stellen een deel van het hart, in het centrum van Gendringen compleet is vernieuwd.

De afgelopen jaren is het centrum van Gendringen in beweging. Een aantal bedrijfspanden is van eigenaar gewisseld of omgebouwd naar woningen. Een groep enthousiaste ondernemers heeft een groenplan opgesteld voor de Grotestraat en er is een nieuw woonzorgcentrum gebouwd: De Oevelgunne. Ook voor de toekomst zijn er nog volop plannen in ontwikkeling.

In februari 2021 heeft de gemeenteraad de ‘Gebiedsvisie centrum Gendringen’ vastgesteld. De gebiedsvisie geeft een visie op de ontwikkeling van het centrum in de toekomst. Er werd vooral gekeken naar de kansen en mogelijkheden om het centrum van Gendringen leefbaar te houden. Deze werkzaamheden zijn een uitvoering van die visie.