Spelersgroep De Zandkuil, onderdeel van Stichting Openluchttheater Lochem, heeft een toentertijd geslaagd openluchtspel dit jaar uit de kast gehaald. Destijds kon het spel slechts 2 keer worden uitgevoerd in verband met de barre weersomstandigheden op de speel-avonden zoals onweer en zeer veel regen. Het stuk, geschreven door wijlen Ton Ulenbelt, speelt zich af in een oud dorpje, misschien wel in Lochem, en had een andere titel namelijk “Veel liefs van Zwaantje”. De naam “Zwaantje” is veranderd in Anna. Daarom krijgt dit openluchtspel dit jaar een andere naam namelijk “Het geheim van Anna”.

Het openluchtspel gaat over de bejaarde makelaar Sijbrand, hij is niet al te gezond, en wordt verzorgd door Moeder Overste en een novice, Anna. Maar wie krijgt zijn erfenis bij overlijden? gaat de erfenis naar familie van Sijbrand, het klooster of zijn er nog anderen die kans maken? Hoofdrol speelt de oude staande klok in het huis van Sijbrand, deze klok heeft het zwaar te verduren en wordt regelmatig verhuisd. En wie weet eigenlijk wie de ouders van Anna zijn? Natuurlijk bemoeien de diverse dorpsbewoners zich ook overal mee. Ze hebben allen hun eigen mening over het doen en laten van Sijbrand en Anna.

Kortom dit Openluchtspel beloofd een spectakel te worden. Op 22, 24 en 25 juni 2022 is “Het geheim van Anna” te zien in het Lochemse openluchttheater.

Foto: Openluchtspel Lochem