15 en 16 juli aanstaande vinden er in Zelhem weer de Zelhemse Zomerfeesten plaats. Dit keer niet alleen op zaterdag van 11:00 tot 01:00 uur maar ook op de zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

In de jaren 70 werd er, in het begin door een organisatie bij Dennenlust, gestart met een bakfietsrace. Dit werd een nationale happening voor heel wat jaren daarna met races in verschillende delen van het land. Onlangs hebben de vrijwilligers van de Zelhemse Zomerfeesten samen met wat leden van buurtschap de Meene de koppen bij elkaar gestoken. Deze laatstgenoemden hebben de koppeling nog met de vroegere ABO, de Achterhoekse Bakfiets Organisatie. Zij waren direct enthousiast en tijdens de Zelhemse Zomerfeesten van 2023 wordt er weer een bakfietsrace organiseren op zaterdag 15 juli van 16:00 tot 19:00 uur. De wedstrijden worden in teamverband gehouden. De organisatie zoekt nog teams die mee willen doen. Aanmelden voor de bakfietsrace kan via de website van de Zelhemse Zomerfeesten.

”Heb je al bij opa en oma in de schuur gezocht naar een bakfiets en kwam je er teleurgesteld weer uit? We hebben ouderwetse bakfietsen beschikbaar dus schroom niet je aan te melden bij gebrek aan een bakfiets. Die zijn nog lastig te vinden zonder moderne ondersteuning, maar de enthousiastelingen van toen hebben nogal wat bewaard. Slotboom Tweewielers helpt ons ze weer raceklaar te maken” aldus Arianne Huurman van de Zelhemse Zomerfeesten. Deelname met hele team kost in totaal 50 euro maar daar krijg je dan weer 30 euro in munten voor terug.

De Zelhemse Zomefeesten gaan dit jaar ook plaatsvinden op zondag 16 juli. ”Ja, we proberen eens wat nieuws. Er hebben zich diverse kandidaten gemeld voor het open podium op de Markt” aldus de organisatie. De muziek wordt afgewisseld met een roofvogelshow. De middag start rond 12 uur en eindigt rond 17 uur.

© Foto: Rob Verkerke