Active Living Orion heeft Samuli Kaislasalo vastgelegd als nieuwe speler voor het komende seizoen. Met de komst van de 27-jarige diagonaal uit Finland is de selectie van de Doetinchemse volleyballers compleet.

“De komst van Samuli past goed in onze ambities, hij is ervaren en heeft internationaal al het nodige gezien en meegemaakt”, meldt technisch directeur Pim Kamps van Orion. “Hij komt om kampioen te worden en hoge ogen in de Challenge Cup te gooien.” Kaislasalo speelde eerder onder meer voor AONS Milon (Griekenland) en Lindemans Aalst (België). Vorig seizoen grepen de Doetinchemmers ondanks een uitstekend regulier seizoen zowel naast de landstitel als de beker. In Europa presteerde Orion prima en werd het uiteindelijk uitgeschakeld door Zenit Kazan in de CEV Cup.

In aanloop naar het nieuwe seizoen legde Orion eerder onder meer Robin Ottenhof, Liam McCluskey (Belg) en Edson Felicissimo (Brazilië). Daartegenover staat het vertrek van de Finnen Joonas Jokela en Jan Helenius. Ook Mikkel Hoff (Denemarken) en Tijmen Laane spelen deze jaargang niet meer in Doetinchem.

Foto: Orion (Kaislasalo in Aalst-shirt)

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8