Active Living Orion blijft vooralsnog ongenaakbaar in de Nederlandse volleybalcompetitie. De ongeslagen koploper uit Doetinchem won zaterdag opnieuw, ditmaal met 0-3 in sets bij VCN in Capelle aan den IJssel.

Orion kwam tegen de Zuid-Hollanders geen moment in de problemen. De eerste set was met 15-25 een prooi voor de Doetinchemmers, die ook in de tweede set een groot gat wisten te slaan: 12-25. Na een 21-25 winst in de laatste set was de overwinning een feit. “We hebben denk ik echt genomineerd, vooral de eerste twee sets”, vindt trainer Dirk Sparidans van Orion. “Dat is ook wat we willen in deze fase van de competitie.” Orion blijft door de zege de ongeslagen koploper, gevolgd door Dynamo Draisma en Amysoft Lycurgus.

Zondag zou Orion nogmaals in actie komen in de competitie, maar de wedstrijd tegen Talentteam Papendal werd vanwege coronabesmettingen afgelast. Nadat afgelopen week ook de Europese ontmoeting met Zenit Kazan in Rusland werd gespeeld, lijkt de extra rust niet overbodig. Trainer Sparidans kan echter genieten van het drukke programma: “We zijn toe aan periodes waarin beslissende wedstrijden gespeeld gaan worden. Daar kijken we naar uit.”

Return tegen Zenit Kazan
Donderdagavond valt de beslissing in de achtste finale van de CEV Cup. Na de 3-0 nederlaag in Rusland, komt de Europese grootmacht Zenit Kazan nu naar Doetinchem. “Ik denk dat we in Rusland niet hebben laten zien wat we kunnen”, zegt Sparidans. “We spelen tegen een ploeg die ons constant onder druk heeft, maar dat wil niet zeggen dat je niet je eigen acties op orde kan hebben. Daarin hebben we een stap te zetten en donderdag hebben we nog een kans om dat te laten zien.”