Blessureleed dwingt Orion-buitenaanvaller Adam White om met zijn volleybalcarrière te stoppen. De 33-jarige international van Australië kampt met een slepende nek- en schouderblessure.

“Onderzoek door de medische staf deed uitwijzen dat slijtage een duurzaam herstel in de weg staat”, laat de Doetinchemse volleybalclub weten over de blessure van White. De Australiër speelde sinds 2019 voor Orion, de club waarmee hij eerder in 2012 kampioen werd. Een herhaling van dat kunststukje zat er niet. Na de coronacrisis leek Orion vorig seizoen op weg naar de landstitel en een bekerzege. White liep echter vlak voor de bekerfinale een gebroken vinger op en moest zo de beslissende fase van de competitie missen.

Orion staat dit jaar in ieder geval niet in de bekerfinale, maar staat wel aan de vooravond van de kampioenspoule in de eredivisie. “Ook dit jaar zal het gemis van White de titelaspiraties van Orion doen slinken”, meldt de volleybalclub. “Ondertussen is de transfermarkt gesloten, dus de technische staf en de huidige spelersgroep zullen een manier moeten verzinnen om zijn vertrek op te vangen.”

Na meer dan tien jaar komt er zo een einde aan de volleybalcarrière van White. De meer dan twee meter lange buitenaanvaller speelde in het verleden ook in Frankrijk, Italië en Duitsland. Hij werd in de Duitse Bundesliga kampioen met Berlin Volleys. Als international speelde hij meerdere WK’s en kwam hij uit op de Olympische Spelen in Londen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8