Active Living Orion heeft in aanloop naar de Europese CEV Cup-wedstrijd van woensdag tegen het Russische Zenit Kazan met 3-0 gewonnen van Simplex SSS uit Barneveld. De koploper van de eredivisie begint maandagavond aan de lange reis naar Rusland. Dat meldt REGIO8.

“Als je 3-0 wint is het eigenlijk nooit spannend geweest”, laat aanvoerder Stijn Held weten over de wedstrijd van zaterdag. “Maar als je het per set bekijkt dan was de eerste nog wel dicht bij elkaar.” De eerste set werd door Orion gewonnen met 25-23. In de tweede en derde set was het verschil groter, met 25-19 en 25-16. “We verliezen niet eens een set en dat doen we goed”, zegt Held. “Ook omdat we met wat jonge jongens uit Doetinchem in de basis begonnen die niet zo vaak daar spelen en dat wel gewoon goed oppakten. Het was een nuttige wedstrijd richting het Europese avontuur van deze week.” Woensdag wacht volleybalgrootmacht Zenit Kazan als tegenstander voor de Achterhoekers in de CEV Cup. “Iedereen die ergens iets van volleybal weet, kent Zenit Kazan”, zo schetst Held de grootte van de tegenstander van woensdagavond in de achtste finale. “Daar zit het grote geld en daar zitten de grote spelers met Olympische gouden medailles en Champions League-winnaars. Dus dat is wel ‘de crème de la crème’ en daar mogen wij als Orion zijnde naartoe.”

De aanvoerder is realistisch over de kansen, ook al houdt hij er niet van om het van te voren al aan te geven. “Ik moet wel eerlijk zijn dat dit wel is alsof je met De Graafschap twee wedstrijden tegen Manchester City speelt, dan kan je het zelf in vullen.” Toch blijft alles mogelijk in de sport, zo vindt ook Held: “Krijgen we het op een goede dag bij elkaar dan denk ik zeker dat we het ook zo’n ploeg lastig kunnen maken.” Na de eerste wedstrijd in Rusland speelt Orion volgende week donderdag de return in de eigen Topsporthal.

Foto: REGIO8 (archief)