Met het plaatsen van een tijdelijk (opblaas)kunstwerk bij de DRU in Ulft is donderdag bekend gemaakt dat de gemeente Oude IJsselstreek bij de vijf finalisten van de verkiezing ‘meest toegankelijke gemeente van Nederland’ hoort. 

De verkiezing wordt georganiseerd door Vereniging van Nederlandse Gemeenten  en is bedoeld om gemeenten op een positieve manier te stimuleren om te werken aan meer toegankelijkheid. De andere gemeenten die meedingen om de titel zijn Stein, Hardenberg, Harderwijk en Zwolle.

In Oude IJsselstreek maakt vooral de werkgroep ‘Onbeperkt Meedoen’ zich sterk voor toegankelijkheid. Deze werkgroep, die bestaat uit zo’n 25 vrijwilligers uit de gemeente.waarvan de meesten een beperking hebben, zet zich onder meer in voor de toegankelijkheid van evenementen, openbare toiletten, voorlichting op scholen, het verbeteren van de leesbaarheid van brieven en fysieke toegankelijkheid.

Tijdens de verkiezing kon iedereen in Nederland stemmen en bepalen wie de prijs voor meest toegankelijke gemeente wint. Uit de vijf finalisten kiest een vakjury de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2021. Die wordt op 7 oktober bekend gemaakt.

Bron: De Gelderlander.