Sinds maandag 2 oktober bestaat het Ouder en Kind café ‘De Huiskamer’ in Lochem 1 jaar. Tijdens deze feestelijke middag kon iedereen kennismaken met een aantal verschillende workshops die het afgelopen jaar waren georganiseerd, zoals een muziekinstrument maken en stenen kleuren. Veel mensen waren aanwezig tijdens de feestelijke middag. Ook waren er veel kinderen die hielpen met het inschenken van drinken en het begeleiden van de verschillende workshops. Wethouder Wendy Goodin was vanuit de gemeente ook aanwezig. Wendy legde samen met de initiatiefneemsters, en vrijwilliger Marit Ingeborg, een ‘steentje’ op een toren als symbool voor de samenwerking die komend jaar verder wordt uitgebreid.

Het jubileum van de huiskamer werd groots gevierd in ‘De Huiskamer’, aan de Burgemeester Leenstraat 11, in Lochem. Het initiatief is vorig jaar ontstaan uit een samenwerking tussen Esther Bakker en Sandra Boogert. “We hebben in het afgelopen jaar gemerkt dat er best veel behoefte is aan een ontmoetingsplaats, een plek waar je in een ongedwongen sfeer kunt samen komen,” vertelt Sandra Boogert in een interview. “Alle avonden die we organiseren worden heel druk bezocht. Zelfs mensen uit Laren, Borculo en Barchem weten ons ook al te vinden. dus ik denk dat er breder ook wel behoefte is aan een ontmoetingsplaats. De gemeente Lochem is erg enthousiast over dit initiatief. “We hebben wel subsidie nodig voor de activiteiten, de coördinatie en voor de inrichting.”

De gemeente Lochem wil dit initiatief blijven ondersteunen. “De huiskamer in een belangrijke mogelijkheid voor mensen, in dit geval ouders, om elkaar te ontmoeten. Dat is niet altijd vanzelfsprekend dat je als ouder met elkaar in gesprek komt. Dan is de huiskamer heel belangrijk om elkaar te ontmoeten en die verbinding met elkaar te vinden. Daar zijn we, als gemeente, wel heel trots op,” vertelt wethouder Wendy Goodin aan radio Ideaal. “Wat ik mensen zou willen aanraden die hier wel graag naartoe zouden willen maar niet goed durven, probeer het één keer. Het is een openbaar gebouw, een school, waar je terecht komt waar iedereen blij is dat je er bent. Of kom samen met iemand voor wie het ook goed zou kunnen zijn.”

© Foto: RTV Ideaal