Bronckhorst heeft ingegrepen om de overlast van overvloedig afval bij milieuparkjes in te perken. Onder meer door het vaker legen van ondergrondse containers is het aantal klachten verminderd, maar de gemeente wil meer maatregelen nemen.

Met name tijdens de lockdown ontstond er veel overlast door afval dat bij de milieuparkjes werd geplaatst. “Dat was in de tijd dat mensen veel thuis waren en dus veel online bestelden”, geeft een woordvoeder van de gemeente aan tegenover REGIO8. Omdat inwoners de verpakkingsproducten niet allemaal in de containers kregen, werd er afval naast geplaatst. Dit zorgde voor overlast, mede omdat afval wegwaaide. “We kregen echt teveel klachten, daarom hebben we het ook aangepakt”, zegt de woordvoerder.

De overlast is nu in overleg met omwonenden van milieuparkjes verminderd, onder meer door het tot viermaal per week legen van ondergrondse restafval- en PMD-containers. Ook zijn er bij milieuparkjes in Zelhem, Hengelo en Vorden haagjes geplaatst, zodat eventueel bijgeplaatst afval niet wegwaait. Het college van Bronckhorst komt voor het einde van het jaar nog met een besluit over aanvullende maatregelen.

Foto: Gemeente Bronckhorst