© Foto: Eddy Boerman

Bij GBC Poona Gaanderen werd zaterdag een Para-badminton toernooi georganiseerd door Badminton Nederland. Leden van de GBC Poona werden als vrijwilligers ingeschakeld om onder meer te helpen bij de telling.

Het was het eerste toernooi van het jaar voor para-badmintonspelers. Dit evenement biedt spelers met verschillende niveaus van lichamelijke beperkingen de mogelijkheid om deel te nemen aan competitieve badmintonwedstrijden. Het is een belangrijk evenement in de para-badmintonkalender en biedt spelers de kans om hun vaardigheden te tonen en zich te meten met andere deelnemers. Het toernooi kan ook bijdragen aan het bevorderen van inclusie en bewustwording rondom para-badminton.

Ruim 40 badmintonspelers hebben hun weg weten te vinden naar de Sporthal “De Pol” in Gaanderen. Enkele lokale spelers uit de Achterhoek waaronder, Ronald Stapelbroek (BC Lochem) en Dennis Bouwman (GBC Poona) hebben in hun discipline een verbeten strijd geleverd om een plek op het podium. Bijzonder was ook dat enkele Belgische spelers naar Gaanderen waren gekomen om op dit toernooi hun vaardigheden te laten zien.

De winnaars: Rol ME; Ian van Deyk (België), Rol VE; Angèle Knaapen, Rol GD; Saskia Stinenbosch en Mike Wigink, Staand ME; Jimmy Harmelink, Staand VE; Sandra Klajic, Staand MD; Bart Beelen en Jareth van der Weijden. Dennis Bouwman (GBC Poona) heeft een verdienstelijke 2e plek behaald in het staand mannen enkel.

Meer foto’s in ons fotoboek