Om het tijdelijke tekort aan parkeerplaatsen op te lossen kunnen patiënten van het Slingeland Ziekenhuis de komende tijd gratis parkeren in de garage van Schouwburg Amphion. Met een pendelbus kunnen ze kosteloos naar het Doetinchemse ziekenhuis toe, een regeling die al langer bestaat voor medewerkers.

“We realiseren ons echt dat het voor bezoekers vervelend is als je naar een ziekenhuis moet en je je auto niet kwijt kan”, zegt woordvoerder Saskia Steenbergen namens het Slingeland Ziekenhuis. “Je krijgt dus een gratis uitrijkaartje als je die bij de receptie inlevert.” Vanwege een defect aan de parkeergarage bij het Slingeland zijn er momenteel ongeveer dertig minder parkeerplekken beschikbaar. De afgelopen tijd parkeerden mensen daardoor ook regelmatig in de naastgelegen woonwijk, wat zorgde voor overlast.

De problemen met de parkeergarage zijn naar verwachting in maart verholpen. Dan is de hele parkeerplaats bij het ziekenhuis weer beschikbaar. “Zeker voor onze patiënten zijn we blij als mensen weer hier kunnen parkeren. Als je al gestrest of zenuwachtig bent voor een bezoek aan het ziekenhuis is dit niet wat je wil”, verzucht woordvoerder Steenbergen. “Dat willen we op alle mogelijke manieren voorkomen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)