Manager voetbalzaken Peter Hofstede zal aan het einde van het seizoen De Graafschap verlaten. In goed overleg tussen de club en Hofstede is besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen, zo meldt REGIO8.

“Na zeven intensieve jaren bij deze mooie club, is het goed geweest en ga ik mij oriënteren op een nieuwe uitdaging”, aldus Peter Hofstede op het clubkanaal van De Graafschap. “Wij hebben de afgelopen seizoenen veel stappen gemaakt op het voetbaltechnische deel.” Hofstede is sinds 2013 betrokken bij de club. In 2015 begon de voormalig spits als manager voetbalzaken. De 54-jarige oud-aanvaller zorgde voor meerdere uitgaande transfers van doorgebroken jeugdspelers.

Aan het einde van het seizoen verlaat Hofstede de Superboeren en kijkt hij vol trots terug op zijn tijd in Doetinchem: “Er is rust in de club en normaliter zit het stadion goed vol. Ik ben er trots op dat ik hieraan mijn bijdrage heb kunnen leveren. Bij een grote club als De Graafschap is er altijd druk om te presteren, soms ook onder moeilijke omstandigheden, dat maakt het echter ook uitdagend.”

Foto: REGIO8 (archief)