De start van de tweede fase van de proef om met een landbouwsluis verkeer te weren uit de Dorpsstraat in Laag-Keppel is uitgesteld met twee dagen. Vanwege een fout in de planning is de afsluiting met enkele dagen vertraagd.

In eerste instantie was het de bedoeling dat maandagochtend begonnen zou worden met het plaatsen van de nieuwe landbouwsluis. Nu beginnen de werkzaamheden woensdagochtend, waardoor de Keppelseweg vanaf dat moment is afgesloten voor gemotoriseerd verkeerd. Dit komt door een fout in de planning. In berichtgeving is meermaals via de provincie aangegeven dat de werkzaamheden op maandag 21 augustus zouden beginnen. Ook via online kaartendienst Google Maps wordt de afsluiting ook al aangegeven. Een woordvoerder van de provincie laat weten dat hier naar gekeken wordt.

De nieuwe sluis moet uiterlijk maandag 20 november weer verwijderd zijn. In de maanden dat de weg is afgesloten wordt met behulp van telslangen gemonitord hoeveel verkeer van andere wegen in de omgeving gebruik maakt. Ook wordt er op twee momenten een ‘belevingsonderzoek’ gedaan.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8