Met het gloednieuwe educatiepakket ‘Plat veur Potwottels’ leren jonge kinderen spöllenderwies plat praoten. Kinderdagverblijven, basisscholen en bibliotheken kunnen het pakket nu gratis aanvragen bij Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. Eind januari zijn de pakketten af te halen op diverse locaties in de regio.

Het ECAL had al educatiemateriaal voor allerlei leeftijden en doelgroepen. Denk aan Wiesneus en Van Old naor Jong Achterhooks voor basisschoolleerlingen, Streektaal in de Zorg voor mbo en verzorgenden en de Cursus Achterhoeks voor volwassenen. Nu komt daar een nieuwe doelgroep bij: kinderen van twee tot vijf jaar oud. Uit onderzoek blijkt dat jonge kinderen heel makkelijk nieuwe talen onder de knie krijgen.

Het educatiepakket is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van provincie Gelderland en gratis aan te vragen bij ECAL door organisaties als kinderdagverblijven, basisscholen (onderbouw), speelleergroepen, gastouders en bibliotheken. Ouders en opa’s en oma’s die op een leuke manier in het Achterhoeks met hun (klein)kinderen aan de slag willen, kunnen de voorleesboekjes uit het pakket kopen.

© Foto: ECAL