Het is dit jaar 10 jaar geleden dat Gerrit Vossers met een een filmpje van amper 20 seconden landelijke bekendheid kreeg. In het flimpje is hij te zien, staand op een rotonde in Loil, het weerbericht aan het presenteren. Onder het presenteren passeren er twee tractoren van zijn merk John Deere. Poah, das mien merk en de John Deere 6320 zijn hem sinds die tijd blijven achtervolgen.

In 2016 was er een goed bezochte Poah fandag. Na 10 jaar is besloten om samen met de John Deere dealers GroeNoord en LMB Guus Giezen wederom een fandag te organiseren. Dit jaar is dat op zaterdag 10 juni. Er zullen veel soorten en maten John Deere’s te zien zijn deze dag. Diegene die met zijn john Deere mee wil doen aan deze dag kan zich opgeven via www.poah.nl. Verder is er vanaf 12:00 uur voor jong en oud nog een trekker en machine parade. En op het erf bij Gerrit is er nog heel veel meer John Deere, o.a. een springkussen, miniatuur, GPS Demo, traptrekkers en neem ook je camera mee; je kan dan op de foto met Gerrit en zijn 6320.

Er is een speciale 6320 klasse en voor de mooiste en bijzondere John Deere’s zijn er nog prijzen beschikbaar gesteld door GroeNoord. Een onafhankelijke jury maakt eind van de dag de uitslag bekend. Het evenement begint om 10 uur en eindigt om 16:00 uur. De entree is gratis en voor een hapje en een drankje zijn consumtiemunten te koop. Het adres is Lichtenberg 6 in Silvolde.

© Foto: Henk van Raaij (2016)