De bekende weerboer Gerrit Vossers kijkt met een gevoel van trots naar de ‘Poah-Lamborghini’ van Frank Huijink uit Doetinchem en Marwin Melis uit Arnhem. Het duo gaat met de supercar meedoen aan The Challenge 2021, waarbij ze duizenden kilometers door Europa afleggen.

“We dachten laten we iets ludieks doen,”, aldus Frank Huijink. “Iets wat een ander niet doet tijdens The Challenge.” Bij de challenge doen er verschillende luxe sportwagens en supercar’s mee. Of de eigenaren het niet zonde vinden van de dure auto zijn ze duidelijk. “Je moet niet alles te serieus nemen”, vertelt Melis. “Daarom dachten we we gaan de Lamborghini gebruiken met ‘poah, das mien merk’ als thema voor onze tourrit.” De rit begint in Monaco en gaat door een groot gedeelte van Europa om uiteindelijk te eindigen in Riga.

Weerboer Vossers is de aandacht omtrent zijn beroemde uitspraken inmiddels wel gewend. “Het is elke keer wel weer een dingetje hoor en dit is natuurlijk helemaal super groot”, aldus Vossers. De eigenaren moeten nog wel even wennen aan de vele ogen die op hun auto zijn gericht. “Ik ben zelf helemaal niet zo van die aandacht”, geeft Huijink toe. “Het is wel iets leuks en je krijgt heel veel positieve reacties.”

Foto: REGIO8